שאלה
אנחנו לומדות בשיעור על דתיים וחילוניים והמורה הציגה בפינינו שאלה:
בחורה אחת נמצאת בשנה השניה בשרות לאומי והיא פוגשת בחור. היא לא מתכוונת שיתפתח בניהם קשר, אבל אחרי שנה וחצי של היכורות היא מבינה שהוא מה שהיא מחפשת. הבעיה היא שהבחור מגדיר את עצמו כחילוני. היא אומרת שלבחור יש מידות טובות ותמיד היה בניהם יחס של אהבה וכבוד (הוא כיבד אותה ולא עבר איתה על הילכות נגיעה.) אבל הוא אומר שהוא לא מוכן להתחייב בשמירת שבת, כשרות וכדו'. מה היא צריכה לעשות?
תשובה
ב"ה
ברכה ושלום.
כיוון שמדובר בשאלה טאורטית אז אשיב באותו כיוון .
נראה לי שהיא צריכה להפרד ממנו.
הסיבות לכך הם רבות וכל מקרה שונה ממקרה אחר ויתכן זוג שלא כדאי שהם יפרדו כי הנתונים הם שונים.
זה מאוד תלוי ברצון הפנימי וזה מאוד תלוי במידות הנפש וביכולת הקבלה של השוני שקיים אצל האחר ועוד ועוד המון פרטים.וזה מאוד תלוי בשאלה עד כמה התפיסה הדתית היא מרכזית ועקרונית ומהותית בבית המשותף ועד כמה הצדדים יכולים לסכם את מה שהם לא מסכימים עליו.
יש עוד נקודות שצריך לתת עליה את הדעת והיא חינוך הילדים ומקום מגורים וסוג בילוי ובחירת חברים וחברה ועוד ועוד.כי חיים משותפים לא נבחנים רק בתחום הכשרות והאוכל אלא במכלול שלם של אורח חיים שבא לידי ביטוי בהמון מישורים.
בהצלחה,
עוזיאל.