שאל את הרב

דילמה - בחור מוצא חן בעיניי

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 17/11/10 00:52 י בכסלו התשעא

שאלה

שלום,

אני חיילת דתייה ויש בחור שמשרת בבסיס שלי שמאוד מוצא חן בעיניי (גם הוא דתי),

אני מכירה כמה מחבריו ולכן שאלתי אותם על הבחור וגם ציינתי בפניהם שהוא מוצא חן בעיניי כיוון שאני חוששת שהכונוות של חבריו אינן טובות וכי הם לא עוזרים כלל -אף מזיקים, הבחור ביישן מאוד וגם אני,הוא יודע שאני מעונינת בו ואני יודעת שהוא מחפש מישהי לקשר רציני,איני רוצה לערב עוד אנשים ב"קשר" הזה, איך אוכל ליצור עימו קשר ללא עזרה מחבריו??!!

אודה לתשובתכם.

תשובה

שלום רב

במצבים כאלה אני מכיר שתי אפשרויות:
א. את יכולה לכבוש את הבושה שלך, ולגשת אליו ישירות ולפתוח בשיחה. הדבר דורש ממך אולי מאמץ גדול, אבל בשביל המטרה הסופית של הקמת בית בישראל נראה שכדאי להתאמץ ולעשות דברים שהם לפעמים קשים לנו. יכול להיות שאם יש התאמה כלשהי ביניכם הבחור מאוד ישמח שאת זאת שעשית את הצעד הראשון.

ב. לפנות דרך חברים אחרים/משפחה. תנסי לברר מיהם החברים הטובים שלו באמת, ולא אלה שכנראה רק יזיקו. אפשר גם להשיג מספר טלפון של מישהו מהקרובים שלו שנראה שיכול לעזור בתחום.

לדעתי, השאלה המרכזית היא מה המקום בו הבחור נמצא. יכול להיות שהוא לא מעוניין בקשר במהלך הצבא; אולי הוא בכלל לא מרגיש בשל לזוגיות; מצד שני, יכול להיות שהוא מאוד שם, אבל הבושה היא המחסום המרכזי שלו.
נסי למצוא את הדרך אל ליבו, ותבחנו שניכם האם יש סיכוי לקשר כזה עכשיו או לא, ואם יכול להיות משהו שיגרום בעתיד לשינוי.

שיהיה לך בהצלחה בכל!
אריאל
(המשיב אינו רב)

כתבות נוספות