דיווח לרשויות בגין חשד למעילה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 26/03/12 19:33 ג בניסן התשעב

שאלה

שלום הרב,

במסגרת תפקידי כעובד במשרד רואי חשבון אני נדרש לאתר אי סדרים בחברות ובמידת האפשר גם מעילות.

העבודות מוזמנות על ידי רגולטורים שונים (להמחשה - רשות ניירות ערך,משרד האוצר,ממונה על הביטוח,מפקח על שוק ההון)

האם יש דין מוסר בדיווח על מעילה שנמצאה או על חשד לאי סדר (שעלול בבדיקה מעמיקה להוביל לגילוי מעילה או לכל הפחות שימוע לעובד על אי קיום נוהל) ?

אני מניח שהתשובה תמונה בעצם הגדרת המלכות שנמצאת פה עכשיו.

בתודה מראש,

תשובה

שלום וברכה!

התשובה לא קשורה לשאלת המלכות והגדרתה, אלא לענייני הגינות, יושר וחשש גזל ציבור ועושק. לכן חובה הלכתית ומוסרית לדווח ואין כאן ולו ריח של דין מוסר, במיוחד במדינת היהודים. אך כאמור אין הדברים קשורים להגדרת המלכות במדינת ישראל, שאגב ע"פ רוב הראשונים יש לציית לה מדינא דמלכותא.

בברכה,

חיים בריסק