דיבור עם הבנים.....

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 25/07/04 18:27 ז באב התשסד

שאלה

שלום אני מורן אני בת 15 ואני נמצאת בתנועת נוער עזרא יש לנו קשר דיי טוב עם הבנים שם, חלק אומרים לנו שהקשר יותר מידי טוב כי אנחנו באמת מדברים איתם דיי הרבה השאלה שאני שואלת בכלליות זה על מה מותר ועל מה אסור לדבר איתם? ואני גם רוצה לשאול למה הדיבור מוביל? כי אותנו זה לא מוביל לקרבה כמו שכולם אומרים זה שאנחנו מדברים איתם זה לא מקרב אותנו יותר...וכולם אומרים שאסור לדבר איתם בגלל שזה מוביל לקרבה אבל זה לא מוביל לשום קרבה אז למה אסור לנו לדבר איתם?

תשובה

שלום רב
צריך לדעת שלפי ההלכה יש לשמור על רחוק מאחר ודיבור יכול להביא להרהורי עבירה ואפי' עבירה עצמה
הצורך לקשר בין המינים הוא עצום וחזק ויש להשתמש בו רק כאשר מגיעים לגיל הנשואים אבל לפני כן יש בצורך זה הרבה סכנות
מיכאל ברום