דחוף

חדשות כיפה הרב בנציון אלגאזי 02/11/12 00:20 יז בחשון התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב

אצל השכנים שלי (בית קרקע) עובדים ערבים ,השכנים לא גרים כרגע בבית כי הרסו ובונים מחדש את הבית והערבים כל פעם מבקשים מאיתנו משהו וגם ממני למשל אם אפשר בקבוק מים ,,אם אפשר לעזור בכבל חשמל

שאלתי איך אנחנו כעם ישראל יהודים אמורים להתייחס לערבים שהם נוכרים האם לעזור להם ? האם בורא עולם מסכים לנו?

תודה רבה תזכה למצוות ושבת שלום

תשובה

השלום והברכה
עזרה לנוכרי אם הוא לא מזיק צריכה להיות על בסיס של דרכי שלום דהיינו שלא לגרום לעוינות אך גם לא על בסיס של עזרה בבחינת חסד והמביו יבין
בברכה
בנציון