דחוף - נישואין עם בעלת תשובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/08/04 20:47 כג באב התשסד

שאלה

אני באה מבית חילוני וגדלתי והתחנכתי בצורה חילונית שאינני שלמה כלל עם הנעשה בה והשלכותיה לגבי. כיום אני במהלך של חזרה בתשובה והתחזקות דתית והייתי רוצה לדעת האם ממשמעות הדבר היא שאני אהיה או אחשב לכלה פחות טובה, או שבכלל לא יתנו לי להתחתן עם מישהו שהוא דתי מלידתו ורק עם חוזר בתשובה אחר. בשביל היושר ושהתשובה לשאלה תהיה מקיפה אני אציין שלא שמרתי נגיעה, ושבשל נסיבות מצערות אינני בתולה.

תשובה

שלום וברכה
אני מבקש בראש ובראשונה לחזק את דרכך ולברך אותך על דרכך החדשה.
בכל חברה יש שני סוגים של בני באדם. יש כאלה שיראו בכך משהו "פגום", בשל המקום ממנו באת והחוויות שכבר עברת. יש כאלה שידעו לקרוא אותך באמת – להעריץ את הדרך החדשה שבחרת בך, ולדעת כי אין משהו חזק יותר מאשר יסוד התשובה והתיקון, ואם הצלחת בדרכך החדשה אין מי שתשווה לך. הסוג הראשון יימנע מלהינשא לך והסוג השני יחפוץ בך מאוד, גם בשל העובדה שהבריאות שמביאה עימה מי שגדלה בבית חילוני היא לעיתים קוסמת ביופייה.
חוויה דומה (אך כמובן שונה) עברה רות המואביה, כאשר הגואל סרה להינשא לה מחשש פן ישחית את נחלתו, ואילו בעז הצדיק נישא לה, וממנה נולד דוד המלך.
אני מאמין שנמצאים רבים רבים אשר משתייכים לסוג השני של הבחורים, והם הטובים ביותר.
בשל חשיבות הנושא ובשל הרצון העמוק להשפיע על הדרך הראויה לבחורים ללכת בה, אני מפרסמו בתנאים שבקשת.

כל טוב ובהצלחה. שמחינו בשמחות