דחוף דחוף!!!

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 15/08/06 17:54 כא באב התשסו

שאלה

בסיעתא דשמיא

כבוד הרב שלום וברכה!

אני בעלת תעודת זהות עם יישוב מיישובי הצפון אך אינני גרה שם יותר. רציתי לשאול האם אני יכולה ליסוע חינם להורי בצפון במסגרת המבצע שיש בתחבורה ציבורית?השאלה בעלת יותר תוקף בהתחשב בזה שאגד השתתפה בהתנתקות!

תשובה

א. מה שאגד השתתפתה בהתנתקות אין לזה קשר לנדון דידן מבחינת הלכתית, גם אדם שגזל וכד' אין היתר לגזול ממנו אחר כך.
ב. אם הקריטריון למתן הנחה זהו תעודת זהות את רשאית לקבלה, ואם הקריטריון זהו מגורים בפועל אינך רשאה, ויש לשאול את אגד.
הרב דרור