דחוף - אכילה אצל הורי בעלי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/04/04 08:08 כב בניסן התשסד

שאלה

אני חילונית (דתית לשעבר) לאחרונה החלטתי לאכול במקומות כשרים בלבד. בביתי שמרתי כשרות מאז ומתמיד. החלטתי זו אינה מאפשרת לי ולשני ילדיי לאכול אצל הורי בעלי שכן הם אינן מקפידים בנושאים אלו. החלטתי לשם האיזון(בעלי לא הסכים לכך אלא בדרך זו) שגם בבית הוריי ילדיי לא יאכלו יותר. החלטתי זו קשה מאוד להוריי ואני חוששת שהשלכותיה על כל הנוגעים בדבר יהיו הרסניות. הייתי רוצה מאוד הנחייה בסוגיה זו.

תשובה

שלום וברכה
אני מצטער כי קבלתי את שאלתך רק עתה.
זו כמובן שאלה מעוד מאוד עדינה, וצריך ללכת בה על קצות האצבעות.
אין אנו רשאים להאכיל את ילדינו מאכלים לא כשרים.
איו אנו רשאים לקרוע משפחות.
בשל כך יש ללכת בין הטיפות, ולשבת עם הורי בעלך פעם אחד וללבן את הדרכים בהם ילדייך ואת יוכלו לאכול שם, כגון: בישול בכלים אחרים, שימוש בכלים חד-פעמיים וכדו'. הגישה צריכה לבוא מתוך עמדה של רצון טוב של שני הצדדים, ורק לאחר שתצליחי להבהיר להם כי את מדברת לטובת העניין, ומתוך רצון עמוק להיות קשורה בהם, ואין את באה בהאשמה או בדרישות, כי אם בהצעות כיצד לשמור על שלמות המשפחה.
לאחר הסכמה עקרונית כדאי למצוא רב שיוכל להדריך אותך באופן פרטני מה להציע מבחינה מעשית.
כל טוב ובהצלחה