דחוף!!!האם מותר להתגלח ביום שישי ערב ר

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 03/08/05 22:47 כז בתמוז התשסה

שאלה

לכבוד הרב!!!

השנה ר"ח אב יוצא ביום שבת וערב ר"ח יוצא ביום שישי...ואני יודע שבספירת העומר אמרו שמותר להתגלח אם ר"ח אייר יוצא בשבת כי זהגם לכבוד שבת וגם לכבוד ר"ח...אז השאלה שלי היא האם מותר להגלח ביום שישי ערב ר"ח שזה גם בגלל שבת וגם בגלל ר"ח...או שבגלל שזה ערב תשעת הימים צריך להחמיד...אודה לך מאוד אם תשיב לי בהקדם האפשרי...

תודה!!!אבישי

תשובה

שלום רב
למרות שיש מן הפוסקים מהם משתמע שמותר להתגלח בשבת בשלשת השבועות,הפסיקה המקובלת היא אחרת ולכן אין להתגלח בערב שבת הקרובה.