דברי תורה

חדשות כיפה הרב שי פירון 18/03/02 08:28 ה בניסן התשסב

שאלה

האם מותר לי ל"העתיק" דבר תורה שנאמר ואז נכתב באינטרנט על ידי רב מסויים ולשים אותו באתר פרטי שלי? האם חובה לכתוב את השם של הרב? אם אין שם האם מספיק לכתוב מאיזה אתר נעתק דבר התורה? האם יש לשאול רשות לפני העתקת דבר התורה?

תשובה

ב"ה

שלומות!

לפני מספר שנים התעורר ויכוח בין שני גאוני עולם, הרב גורן זצ"ל והרב שאול ישראלי זצ"ל האם יש זכויות יוצרים על מאמרים תורניים.
ככלל, מן הבחינה ההלכתית והמשפטית יתכן וניתן להעתיק מאמר מאתר למשנהו אבל הסדר הנכון הוא:

לכתחילה - לבקש רשות
אם לא מתאפשר לפרסם את שם הכותב והאתר שממנו נלקח.

בברכה,

שי