דברים בטלים

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 15/06/04 16:57 כו בסיון התשסד

שאלה

לכבוד הרב השלום והברכה.

שאלתי היא: בזמן האחרון קם "גרעין" אצלינו בעיר שמטרתו היא לעזור לילדים משכונות מצוקה..

אנו מתרכזים בבית כנסת ע"מ לדון בפעילות הגרעין.. האם מותר לדון על זה בביה"כ כי אולי זה בגדר 'דברים בטלים'? ואם זה אסור האם עליי לצאת מהגרעין (מכיוון שהפעולות לא ייערכו במקום אחר) כדי להימנע מעבירה?

נ.ב. זה בנים ובנות יחד.

תודה מראש

תשובה

שלום רב:
בוודאי שעדיף לקיים את הדיונים לא בתוך בית כנסת אלא בחדר צדדי אחר או בעזרת נשים, יחד עם זאת כדאי למצוא דרך לקיים את הדיונים בנפרד בנים ובנות ע"מ שהכל יהיה בקדושה ובטהרה.
בכבוד רב: הרב ברום.