דבק בפסח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/03/09 15:38 ד בניסן התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום!

רציתי לברר 1. האם מותר להשתמש בחבקי מפיות שהודבקו ב"דבק חם" (מתוך "אקדח" של דבק)- האם דבק חם מותר לשימוש בפסח?

2. בשנה שעברה שמעתי שיתכן שאי אפשר להשתמש בכוסות חד פעמיות מקרטון שהודבקו בדבק והם ללא השגחה ולא תוית "כשר לפסח". בדקתי בחנויות וכל הכוסות שמצאתי הם יבוא מחו"ל ואין עליהם שום השגחה. האם מותר להשתמש בהם בפסח?

תודה

תשובה

1. להשתמש בדבק חם בחול המועד פסח תלוי אם יש בו מרכיב חמץ - אסור ואם לא אז מותר ומספק לא נשתמש.
2. להשתמש בחבקי מפיות שהודבקו כך מזמן מותר.
3. לא שמעתי
דוד לוי