שאלה
מאז שאני בן 13 אני לחוץ לגבי העתיד שלי סיימתי את י״ב שנה שעברה וניסיתי להיות בישיבת הסדר ולא החזקתי מעמד רחוק מהבית עזבתי את הישיבה אחרי חודש ואני מחכה לצבא.
ואז התחיל הדיכאון הנורא שאי פעם חוויתי אני מרגיש אין לי מה להתהלך בעולם הזה אין לי בטחון עצמי ובנוסף גם בלימודים הייתי גרוע מאוד. יש לי רגישות שהורגת אותי בזכותה אני מבין אנשים אחרים טוב מאוד ומרגיש נחמד יותר מידי לעומת מה שאני מקבל מאחרים. הבעיה היא שאין לי בטחון עצמי אני לא רבתי מכות מגיל 6 בגלל הרגישות. אין מישהוא בעולם שפגשתי שיכול להזדהות איתי ב100%. אני נמצא בבית רק מפחד מהעתיד ובעיקר ״מת״ בפנים אין לי רצון לחיות אם היה כפתור שאם לוחצים עליו לא היית קיים בכלל הייתי לוחץ עליו ברצון אני רק סובל בגלל מה שאני.
חשבתי כבר כמה פעמים אם להתאבד היה קל הייתי עושה את זה. אני יודע שאלוקים לא עושה טעויות אבל אם אני אמות אולי זה רק לטובתי שלא אסבול עוד?? אני חושב על זה לעיתים תכופות אז אולי זה סימן
תשובה
שלום
במקום לשבת בבית לך לייעוץ.
אני מתפלא שאתה מזכיר מציאות של מוות, עם רגישות גבוהה כשלך אתה יכול להועיל להרבה אנשים, שכחת שמדובר באחת העברות הכי חמורות ?
אשמח אם תעדכן אותי בתוצאות הייעוץ.
ברכה והצלחה
אייל משה
ט - חומרת האיסור להתאבד
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=385