דאגה לחברות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/09/02 21:59 יא בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בת 14, אני לומדת בתיכון דתי לבנות והולכת לבני עקיבא.

בעיה שמאוד מטרידה אותי היא שהבנות בכיתה שלי מדרדרות מרגע לרגע. הן כועסות על בית הספר כי חייבים ללכת בו בצניעות והשרוולים שהן אוהבות קצרים מאוד ואסורים, ברגע שהן יוצאות מבית הספר הן מורידות את החצאית והולכות עם מכנסיים (זה לא שהחצאית כל כך ארוכה...) גם כאשר הן בבית הספר הן לא מכבדות לגמרי את המקום ובהפסקות הן שמות מוזיקה לועזית בקולי קולות בכיתה מבלי להתחשב בחלק מהבנות שלא שומעות מוזיקה לועזית. ניסיתי לדבר איתן ועוד רבים וטובים ממני ניסו לדבר איתן אך זה לא עוזר, הן בשלהן!!!

הבנות של השבט שלי שאלו אותי מה אני עושה בכזה תיכון ומדוע אני לא עוברת לאולפנא שלהן (המצב שם לא טוב בהרבה) ניסיתי להסביר להן שהמצב באולפנא שלהן לא בהרבה יותר טוב פשוט שם כמות הבנות יותר גדולה כך שכמות הבנות האיכותיות גדולה אך אם מסתכלים בסך הכל המצב דומה.

אין לי בעיה של חברות כי יש לי גם חברות שרמתן הדתית נמוכה משלי מה שמציק לי זה שכך הן נראות. זה ממש מכאיב לי שהן לא שומרות על צניעות לא שומרות נגיעה וכו'

האם יש משהו שאוכל לעשות ועוד לא עשיתי?

תודה רבה לך כבוד הרב וסליחה על הבלבול הרב פשוט זה בא מהלב מסערת רגשות...

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מאוד נגע ללבי המצב שתארת.
אבל דווקא במצב שכזה נדרש ממך להיות המשפיעה ולא המושפעת.

את צריך להמשיך להיות חזקה,חזקה בדרכך,
זה קשה.
אז מה?
את יודעת שהחיים הם כמו באופניים כשקשה סימן שיש עליה.
אני מציע לך לפנות למחנכת או למנהלת התיכון הדתי או לרב בית הספר ולשוחח עימהם על מציאת דרכים לפתרון.
כי לא מספיק לקטר.

בברכה,

עוזיאל