גר או גיורת שחטאו

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 01/08/02 12:15 כג באב התשסב

שאלה

ב"ה

שלום לכבוד הרב.

במהלך לימודיי עלתה השאלה הבאה:

הרי ידוע ש"ישראל, אעפ"י שחטא, ישראל הוא", ז"א שיהודי לא יכול להתאסלם, להתנצר וכד'.

האם הכלל חל גם על גר/גיורת?

ז"א, האם לאחר שהתגייר הגוי כהלכה, ומבקש להתנתק מן היהדות, האם הוא נחשב כישראל (שאינו יכול להתנתק מיהדותו), או שמא הגיור בטל?

במידה והוא יכול להתנתק מיהדותו, האם כלל זה חל גם על גרים שאינם שומרים תורה ומצוות (ז"א כמו יהודים חילוניים)?

ובמקרה של גיורת, האם ילדיה (שנולדו לאחר הגיור) ייחשבו לגויים במידה ואמם כבר לא נחשבת ליהודיה?

בברכת התורה, ובתודה מראש.

תשובה

אבי שלום,
גוי שהתגיר חל עליו הכלל של ישראל אף על פי שחטא ישראל הוא.
בברכה וכל טוב,

שמואל זעפרני