גרביים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 07/10/02 02:19 א בחשון התשסג

שאלה

שלום,

רציתי לשאול : מה ההבדל אם אני הולכת עם חצאית קצרה או שסועה, חצאית שרואים את הרגליים ואני ללא גרביים או אם אני עם גרביים שקופות בצבע הרגל? למה כשאני בלי גרביים אני מחטיאה, וכשאני עם גרב, אפילו בצבע רגל כמו שמופיע בכל התקנונים בסמינרים - זה בסדר? מה ההבדל? הרי בשניהם רואים את הרגל, וכאילו מישהו בכלל מבין אם זה גרב או לא?

תודה.

תשובה

שבוע טוב!
חצאית עם שסע אסור לכל הדעות זה מגרה ומחטיא.
בלי גרבים עם שמלה אחרי הברך המשנה ברורה מתיר.
הדעות שאומרות שצריך ללכת עם גרביים וגם לדעת המשנה ברורה זה עדיף צריכה ללכת עם גרב לא שקופה.
"והתקדשתם והייתם קדושים"
בברכה
צבי קוסטינר