שאל את הרב

גרביים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/11/12 22:44 כב בחשון התשעג

שאלה

לפני כשנה התחלתי ללכת עם גרביים ובנות הסתכלו עליי באופן מוזר וצחקו, ואמרתי שאני ממשיכה למרות שהן צוחקות כי נורא חשוב לי צניעות אבל עכשיו נורא קשה כי מה שדירבן אותי ללכת עם הגרביים זה דווקא הזלזול ואני פוחדת שאם אני אפסיק ללכת עם גרביים זה יגרום לבנות להסתכל עליי אחרת,מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה,

הרבה פעמים ההתנהגות שלנו מושפעת, לטובה או לרעה, מהחברה הסובבת אותנו ומהשאלה של איך אנשים אחרים רואים אותנו. לתופעה הזאת, כמו לכל דבר אחר, ישנם צדדים שליליים אך גם חיוביים, כך למשל אנשים מתנהגים יותר בחיוביות שהם אחד עם השני, מאשר כשהם לבד. יחד עם זאת, כפי שתיארת יפה, היחס של החברים שלנו כלפינו לפעמים גם מושך אותנו אחורה ומקשה עלינו להתקדם בעבודת ה' בגלל היחס השלילי אליו 'זוכה' כל סטיה מהנורמה החברתית במקום בו אנו חיים.

במקרה שלך, בו חברותיך מקשות עליך לעבור תהליך של התחזקות בדיני צניעות, ישנם כמה דברים שהייתי ממליץ לך לנסות לעשות.
ראשית, נסי להתעלם מדעתן. זה לא פשוט כלל. הקשיבי רק לנפשך ולמה שהיא מורה לך לעשות, התעלמי מדעותיהן של חברותיך, ועשי מה שאת באמת מאמינה בו מבלי לחשוב איך אחרים תופסים את מה שאת עושה. עם הזמן הזלזול יעלם והן ילמדו לקבל אותך כמו שאת.
שנית, הייתי ממליץ לך לדבר עם חברותיך על תחושותיך. זה לא תמיד נוח לפתוח את הנפש כלפי האחר ולספר על תחושותיך, אך יחד עם זאת, אני בטוח כי שיחה אמיתית וכנה בה תספרי לחברותיך כי המהלך שאת עושה חשוב לך וקשה לך עם זה שהן לא מקבלות אותך כמו שאת. אני מאמין כי אחרי הבהרה כזאת הן יכבדו את רצונך.

בברכה,
יהודה (המשיב אינו רב).

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות