גרביים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/08/09 11:54 כג באב התשסט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

הנושא של הגרביים מאוד מציק לי, זה אחד הדברים שהם פשוט לא ברורים. כל רב אומר משהו אחר ואני לא מבינה אם זה חובה או חומרה לפי מה שהבנתי אשכנזים יותר מקלים אבל גם רוב הספרדיות לא הולכות עם הגרביים.

אני בעקרון הייתי הולכת ועכשיו פחות וזה מפחיד אותי שאולי אני לא עושה טוב ושאני חייבת. גם הייתי שמה את הגרבי ניילון 40 דנייר ובנות היו אומרות לי שזה בכלל לא נראה שיש לי גרביים..

אז אני אשמח להבין יותר מה ההלכה אומרת.

תודה רבה

אני הולכת עם חצאיות שמגיעות בין הברך לקרסול לא קרוב לברך ולא קרוב לקרסול בערך באמצע.

תודה רבה.

תשובה

כל זמן שאת לובשת חצאית עד קרוב לקרסול - את יכולה ללכת בלי גרבים.
(לפני הנתונים שמסרת לי בנפרד - אין סיבה שתחמירי.

בזמן שהחצאית קצרה יותר, כפי שכתבת, ראוי מאד ללכת עם גרבים.

בברכה דוד לוי

את יכולה לחפש מקורות בתשובות קודמות שלי אולי בתשובה על שרוולים - שם כתבתי בפירוט.