גרביים לנשים?!

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 04/04/13 21:46 כד בניסן התשעג

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

אני הולכת עם גרביים כבר 3-4 שנים.. ב"ה קיבלתי על עצמי את זה וכרגע אני ממש מתלבטת אם להמשיך ..

רציתי לברר מה היא ההלכה? קצת שכחתי את הטעם לכך. אם החצאית שלי לא ארוכה עד כף הרגל..אני לובשת חצאיות הרבה אחרי הברך ...תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה!

לפי דברי רוב הפוסקים אין כל חובה בגרביים לנשים. ברם, שינו מנהג החמרה ובמקומות ובקהילות שקיבלו החמרה הזו יש לנהוג כך. ברם, מי שלא גרה בקהילה הנוהגת בחומרה ולא מדובר במסורת משפחתית בחומרא אז אין כל חובה לנהוג כך ולשים גרביים או גרביונים. מצד שני כיוון וקיבלת על עצמך את החומרא בקבלה גמורה ןגפ נהגת בה, יש כאן נדר מחייב להמשיך. אך אם את רוצה להפסיק בהנהגה הזו עלייך לפנות לרב ולעשות התרת נדרים.

בברכה,

חיים בריסק