גפן בשבת

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 10/07/13 15:18 ג באב התשעג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

בבוקר שבת לפני שהגברים מגיעים מבית הכנסת, אני נוהגת לעשות קידוש ואז לאכול עוגה. לעיתים יוצא שאני ואימי עושות יחד קידוש ולעיתים אני לבדי עושה. מאחר וצריך לשתות רביעית בשביל לצאת ידי חובה אני משתדלת לשתות רביעית מהיין שלרוב הוא לא מתוק. הדבר גורם לי סחרחורת רצינית וגם כאשר אני ואימי מתחלקות ושותות יחד לשתינו מתחילה סחרחורת ממש. ברצוני לשאול האם בשביל לצאת ידי חובה אנחנו חייבות לשתות רביעית יחד? ואם אני עושה לבד קידוש, אני חייבת לשתות רביעית?

תודה רבה!

תשובה

לשואלת: שלום,
בפשטות צריך לשתות רביעית מן היין בין כל היוצאים לידי חובת קידוש ואולם אם זה קשה כבר נהגו לקחת מיץ ענבים.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה