גניזה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 01/06/13 22:36 כג בסיון התשעג

שאלה

1.האם פסוק ללא שם ה' חייב גניזה?

יש לי המון עלומים של שבת והרבה מאוד מאמרים על פרשת השבוע אפילו מעיתונים חילוניים .עלי לגנוז אותם?

תשובה

שלום וברכה,

1. פסוק שמצוטט מחוץ להקשרו (כגון בתוך מאמר) איננו צריך גניזה. רק פסוקים שנכתבו כהעתקה ממשית של כתבי הקודש דורשים גניזה.

2. יש בעיה עם גניזה בשל התופעה הנרחבת של הדפסת עלונים שונים. ראה לדוגמא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3694446,00.html
לפיכך, הפתרון הראוי הוא למחזר את הדפים הללו בחברות שידוע שהן נוהגות בכבוד בדפים (שמעתי ש'אמניר' הם בסדר).

לסיכום, אין צורך לגנוז עלוני שבת מספיק להשליך אותם באופן מכובד לפח או למחזור.

בברכה,
אביאל