גניזה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 25/03/14 13:05 כג באדר ב'

שאלה

שלום לרב. יש ברשותי מספר מחברות מתמטיקה שהשתמשתי בהן בתיכון, גדושות בחומר במתמטיקה. בעבר הייתי משתמש במחברות גם כדי לכתוב לעצמי דברים בתחום הקודש (שלוש-ארבע דפים בכל מחברת). העניין הוא שזה מפוזר בתוך המחברות וסה"כ יש בכל המחברות כמה מאות דפים. בנוסף, יכול להיות שכתבתי בעמוד שהוקדש למתמטיקה איזה משפט של קודש (הלכה או משהו בסגנון). כעת ברצוני לזרוק את המחברות. השאלה היא האם אני צריך לעבור דף דף בין מאות (ואולי אלפי) הדפים לראות האם יש בו קודש, או שאני יכול לזרוק את המחברות כך? והאם אפשר פשוט לשים את המחברות בגניזה על אף שיש בהן בעיקר מתמטיקה ורק מעט מאוד קודש?

תשובה

לשואל: שלום
אם דברי הקודש האלה אינם כוללים שמות השם או פסוקים שלמים אפשר לשים את כל המחברות בפח המחזור של הנייר.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה