גניבת דעת?

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 01/02/07 08:51 יג בשבט התשסז

שאלה

קנינו לאחרונה מתנה יקרה לחתונה של חברים. שווי המתנה הוא 400 ש"ח. האמא התפעלה ואמרה שהוצאנו יותר מדי כסף, ולא היינו צריכים וכו'.

הבעיה היא שהיא חושבת שהוצאנו 400 ש"ח ומחזיקה לנו טובה על כך, אבל באמת קנינו במבצע של 50%!

האם היה עליי לומר לה כדי לא להתכבד שכביכול הוצאתי כזה סכום, מצד גניבת דעתה?

אני גם חוששת שהם ירגישו מחוייבות לתת לי מתנה מוגזמת בשמחה הקרובה שלנו בעז"ה, כדי להתאים.

מה לעשות עכשיו?

תודה לרב על זמנו.

תשובה

אם אתם מצדכם לא גרמתם הטעייה מכוונת (ולא השארתם פתק של מחיר) אז אין כאן גנבת דעת. (חו'מ רכח סעיף ו')
הרב בר-אלי