גניבת דעת בהעתקה במבחן

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 23/02/11 19:04 יט באדר א'

שאלה

שלום רב,

עשיתי מבחן,ולא התכוונתי להעתיק אלא רציתי מחק מחברה שלידי וראיתי מה היא ענתה בטעות בשאלה אמריקאית.ואני סימנתי משהוא אחר,ובחנתי את זה ומה שעניתי היה כנראה טעות ולכן שיניתי את התשובה שעניתי. אבל יכול להיות שהייתי מגיעה לתשובה גם בלי שהייתי רואה את זה אצל חברה שלי(כי לפני כל מבחן אני בודקת אם עניתי טוב לפני שאני מגישה)

ואני ממש מתחרטת על זה -מה עושים???

תודה!!

תשובה

שלום בת - אל,

שאלת שאלה חשובה וטוב שאת חושבת על מה שעשית.
א. בהחלט טוב בכל מבחן לתכנן את הזמן מראש שיהיה מספיק זמן בסוף המבחן, לפני שמחזירים אותו, לעבור על כל התשובות ולבדוק אותם פעם שניה. זאת במיוחד חשוב בשאלות "אמריקניות" כאשר לפעמים ישנן שתיים או שלוש תשובות הנראות דומות.
אכן, אולי היית עושה את זה במקרה זה.
ב. אבל למעשה כפי שכתבת שינית את התשובה מתוך העתקה ולא מתוך חחזרה שלך על התשובות שכתבת. אם יש מקום לכך, אפשר לגשת לבוחן ולהסביר את מה שקרה - אם ההסבר שאולי היית חוזרת על המבחן כמנהגך - ולהשאיר לבוחן את ההחלטה לגבי הציון. אולי אין לך אפשרות לעשות כן.
כך או כך, יש לעשות תשובה, לנסות לבנות מקום בנפש שיבטיח שזה לא יקרה שוב ולתת צדקה מסוימת על האירוע.
בברכה, דוב ברקוביץ