גניבה דחוף!!!!

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 01/08/06 18:34 ז באב התשסו

שאלה

שלום הרב:

כשהיתי קטנה וגם כשהייתי נערה גנבתי דברים מאנשים וגם מחנות אחת גנבתי כמה דברים וין לי איך להחזיר ואני גם לא יודעת כמה וגם כמעט הכל אני לא יודעת למי אני מאוד מתחרטת על מה שעשיתי וזה עושה לי ממש הרגשה רעה שעשיתי את זה מה אני יכולה לעשות?

תשובה

אם ידוע לך בוודאות של חנות שגנבת ממנה, עליך להחזיר סכום מינימלי שווה ערך לגנבה. במידה ואין לך שום ידיעה, עליך לתרום לצורכי רבים סכום המקביל לסך הגנבות. (חו"מ ס' ל"ד סעיף כ"ט).
הרב בר-אלי