גן ילדים לא כשר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/02/06 22:43 כא בשבט התשסו

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

אני עובדת בגן שלא שומרים בו על כשרות. את ארוחת הצהריים הכשרה מביאים בקופסאות, אך מוציאים אותו מתוך הקופסאות בסכו"ם לא כשר.

האם הסכו"ם הטרף מטריף את כל האוכל כך שגם עם כלים חד פעמיים אני לא אוכל לאכול ממנו?

מקווה שהשאלה ברורה...

תודה רבה מראש

תשובה

בס"ד

השאלה היא למה הסכו"ם לא כשר?
אם זה בגלל שלא הטבילו את הכלים - האוכל לא נאסר.
אם זה בגלל שלא מפרידים בין בשר לחלב - אם האוכל קר - האוכל לא נאסר.
אם האוכל חם או שהכלים חמים - האוכל יכול להיות טרף.

אני לא מבין איך יכול להיות במדינת ישראל גן לא כשר. על פי החוק כל מוסד חינוכי בישראל צריך להיות כשר. הוא נזון מכספי מדינה והוא צריך להיות מתאים לכל אחד ואחד שרוצה להשתשמש בשירותיו.

תדרשי שהכל יהיה שם כשר!!

בהצלחה