גמילה מסיגריות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 04/12/02 02:07 כט בכסלו התשסג

שאלה

שלום לרב,

יש לי בן בגיל העשרה שלומד בישיבה תיכונית ידועה.

כמו כל בן נוער הוא לומד דברים ומנהגים מהסובב אותו.

לאחרונה הוא התחיל לעשן סיגריות ואינו מוכן לשמוע לבקשתנו להפסיק.

אני יודעת שזה אסור מצד 'ונשמרתם' אך האם אני צריכה להטיל עליו סנקציות בנושא או שמא להניח לו לנפשו ולקוות שיתבגר?

תשובה

שלום רב.
ברור שעישון אסור ע"פ ההלכה מצד 'ונשמרתם'.
כיצד לחנך לכיוון זה קשה לומר, וע"מ לענות על כך צריך להכיר את הילד.
הנקודה המרכזית היא מבחן התוצאה - האם סנקציות יפתרו את הבעיה או יחמירו אותה בכל שהוא דווקא יעשן בסתר וכו' או יכול להיות שבמידה שלא נעיר לו על כך הדבר יחלוף ממילא.
לכן כדאי לפנות לרב שמכיר בצורה אישית את הנער ואת סביבתו ולשאול אותו מה יועיל לו יותר.

בברכה,
צבי קוסטינר.