גלגול נשמות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/04/02 16:39 יח באייר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב !

אקדים ואומר כי דוד שלי נפטר בערך לפני חודשיים. (אני ששאלתי אותך עם מותר לעשות השכבה בעת הנחת תפילין אם כבודו זוכר)

לפני כמה ימים נודע לי שאמא שלי חלמה על דוד שלי ז"ל שהוא מחפש אחרי חפץ כלשהו בבית של ההורים היא פנתה לדוד אחר שלי והוא לא מצא את החפץ דהיינו החפץ נעלם.

הייתי רוצה לדעת מה עמדת היהדות בנוגע לנושא גלגול נשמות? והאם בעצם זה שדוד שלי ז"ל הופיע בחלום של אמא שלי זה נסיון לשגר מסר כלשהו.

מה כבוד הרב ממליץ לעשות אם יש צורך בכך?

תודה

תשובה

ב"ה

שלומי ברכה ושלום,

הדבר היחיד שיש לעשות זה לגרום ל"עילוי הנשמה".
וכיצד עושים את זה?
מרבים במעשים טובים, מרבים במחשבות טובות, מרבים בתפילות ובדיבורים טובים. כל מה שאנחנו יכולים לעשות למען הנפטרים זה לגרום לעילוי נשמתם.

שאלת החלום אינה קשורה לגלגול נשמות.
גלגול נשמות משמעותו שנשמה של אדם חוזרת לעולם על מנת להמשיך לחיות מפני שכך רצה ריבונו של עולם.
והחלום – הוא כמו כל חלום, והתלמוד במסכת ברכות מבאר כי במה שאדם מהרהר ביום הוא חולם בלילה, ועל כן אין להתחשב בחלום כציון דרך או לפרשו כהעברת מסר מהדוד שנפטר.

אכן חז"ל תיארו בדיוק מהי הנשמה ומה עובר עליה מרגע פטירת האדם, מהן השאלות ששואלים את הנשמה, ומתי ואיך מתגלגלת הנשמה בעולם, כמו שהתלמוד מספר על רבי יהודה הנשיא שבא לעשות קידוש בביתו כל ערב שבת לאחר שנפטר.

להרחבה יש לעיין בספרו של הרב חיים דוד הלוי זצ"ל "עשה לך רב" חלק ב'.

בברכה,
עוזיאל