גיל להכרות עם בנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/01/02 17:40 כא בטבת התשסב

שאלה

האם אפשר למצוא הצדקה לקשר בין בת לבן בגיל 16-17 בטענה שהוא קשר למטרת נישואין?

בהנחה והקשר הוא רציני מאד.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

אם הקשר הוא באמת רציני יש להם שתי אפשרויות.
א] להתחתן בהקדם האפשרי. כך מופיע בשו"ע אבן העזר סימן א ג "מצוה על כל אדם שישא אשה בן י"ח, והמקדים לישא בן י"ג מצוה מן המובחר אבל קודם י"ג לא ישא דהוי כזנות. בשום ענין לא יעבור מכ' שנה בלא אשה ומי שעברו עליו כ' שנה ואינו רוצה לישא ב"ד כופין אותו לישא וכו'.

הסעיף הזה נראה משונה בעיננו:
לישא אשה בני שלוש עשרה?

כנראה שהמושגים שלנו על החיים קצת מעוותים, לצערינו התוצאה היא שלושים אחוז גירושים כשמתחתנים בגיל המתאים??!!?,

ולמה דוחים את הנישואים כי הצעירים לא מספיק רצינים וכו'. ולמ הצעירים לא מספיק בוגרים? לא אאריך בשאלות, רק אומר שאם הם מספיק רצינים - שיתחתנו!!

אם דברי לא נראים "רצינים" - כנראה שהקשר הוא לא ממש רציני,

אולי הוא רציני אבל הוא בוסר. אז אל תאכלו פרי בוסר כי הוא לא טוב ולא טעים ואפילו מזיק, הגרוע מכל הוא שאחר שאוכלים פרי בוסר הוא לא מבשיל יותר לעולם ונשאר תמיד בוסר. אז ההצעה היא להפרד יפה עד שיגיע הרגע המתאים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן