גילוי דעת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/09/16 11:47 ח באלול התשעו

שאלה

שלום הרב,

הרב כתב בעלון 'גילוי דעת' שהקמנו מדינה בשביל הגויים.

אשמח להרחבה בדעתך.

שבוע טוב

תשובה

לשואל שלום
הציטוט המדוייק הוא "הגדרת מדינת ישראל כ'מימוש ההחלטה להקים בית לאומי לעם היהודי' זו מטרה חשובה, אך מִשְנִית ביחס לחובה שלנו כלפי העולם כולו. מאז שנת תש"ח עיני כל האומות אלינו נשואות, מתחננות ומבקשות: לַמְּדוּנוּ".
ישנן מטרות רבות (וחשובות) בהקמת מדינת ישראל: הצלת יהודי העולם מהשמדה, הפרחת השממה בארץ ישראל, קיום מצוות רבות התלויות בארץ, אפשרות לימוד תורה בנחת ובשלווה, ועוד ועוד.
אך אל לנו לשכוח את תפקידנו בתור עם. נכון הדבר שחשוב להציל את יהודי העולם, למה? כי הם מעם ישראל. ומה כל כך חשוב בעם ישראל לעומת שאר העמים? התשובה: כי עם ישראל הוא הלב של הגוף הזה שנקרא עולם.
אנחנו צריכים להפסיק להתיחס אל עצמנו בתור עם ככל הגויים. אנחנו 'העם הנבחר', [נבחר] למה? נבחר לתקן את העולם. מתוך עיקרון זה אנחנו מבינים שהקמת המדינה היא התקדמות משמעותית בדרך למימוש החזון "וְנִלְווּ גוֹיִם רַבִּים אֶל ה' בַּיּוֹם הַהוּא וְהָיוּ לִי לְעָם וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ".
(מקורות: כוזרי מאמר שני אות לו | נביאים)