גילוח זקן

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 14/08/06 13:15 כ באב התשסו

שאלה

לכבוד הרב שלום!

בתחילה היתה בכוונתי לא להתגלח בכלל

ולהשאיר זקן אבל עכשיו זה קשה מס' סיבות

האחת מבחינה חיצונית איך שאני נראה שזה נותן לי תדמית של איש צדיק שזה לא אני בכלל.

והשניה שאין זה נוח עם זקן מרובה ,לכן אני שוקל לסדר(להתגלח) את הזקן קצת, לא לגלח את כולו !!! .

רציתי לשאול את הרב מה הוא חושב על כך ???

הערה: עיקר שאלתי אינה אם להשאיר זקן אלא אם אפשר לגלח ולסדר את הזקן ,כאשר אף פעם לא התגלחתי!!!

תשובה

לספר את הזקן כפי שאתה רוצה אין בזה איסור, שכל האיסור הוא בגילוח ממש ולא בתספורת. ולהשאירו כמו שהוא בלא גילוח זוהי מידת חסידות, ומי שינהג כך יבורך, אלא שבעניני חסידות צריך לשקול רווח מול הפסד, ואם הענין מטרידך יתר על המידה, אחוז בעיקר ובעז"ה בעתיד תזכה לחסידות.
הרב דרור