גילוח בספירת העומר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 03/04/18 22:20 יח בניסן התשעח

שאלה

שלום, כבוד הרב, ברצוני לשאול כמה שאלות בקשר לגילוח הזקן בימי ספירת העומר:

אני בחור דתי-לאומי ממוצא אשכנזי. האם ישנם רבנים שמתירים להתגלח בראש חודש אייר? האם בשאר ימי הספירה יש אפשרות להתגלח שוב? אחרי ל"ג בעומר יש עדיין איסור להתגלח או שכבר מותר? האם צריך לחכות עד ימי ההגבלה? אודה על תשובה בקרוב. תודה רבה וחודש מצוין

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

יש המקלים בגילוח בכל ימי הספירה ובפרט לקראת שבת ולכתחילה ראוי לנהוג כמו ההורים ובמקום צורך ניתן להקל - בפרט לקראת ר"ח אייר שבו יש המתירים אפילו להסתפר.

לקראת יום העצמאות ראוי להתגלח ואף להסתפר. למנהג אשכנזים וחלק מהספרדים לכתחילה האיסורים נמשכים עד לבוקר ל"ג בעומר ובמקום הצורך ניתן להסתפר גם בליל ל"ג בעומר

ולהלן מקור התשובות לשאלותיך מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ולהרחבה עיין בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=133

לוח ספירת העומר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן