גילוח ביום השלושים

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 29/11/12 20:40 טו בכסלו התשעג

שאלה

גילוח ביום השלושים

שלום כבוד הרב

אימי נפטרה בתאריך ט"ז חשוון 1/11/2012

זה היה יום חמישי בבוקר והיא נקברה באותו היום בשעה שלוש

נאמר לנו שניתן להתגלח מחר ואחרים אמרו שצריך לחכות למוצאי שבת ואחרים אמרו ביום ראשון

אני רוצה לדעת מתי להתגלח ?

האם יש הבדלים בין ספרדים ואשכנזים בעניין ?

תודה

אהוד

תשובה

בררכת ה' עליך!

אני מבין שתשובה מגיע באיחור מעט. אך, למעשה עוד לא איחרנו, כי אבל על אביו או אמו אינו מתגלח ביום השלושים לכל הדעות, אלא מותר לו להתגלח רק אחרי שיעברו שלושים יום בתנאי שגערו בו חבריו שעליו להתגלח וללא גערה גם אחרי שלושים יום אסור לו להתגלח.

בקהילות ספרדיות יש מנהג שלאחר שלושים יום באים ולגעורים בו - מעין טקס כזה, ואז מתירים להתגלח. אצל אשכנזים אין מנהג כזה ואם לא גערו באדם חבריו, אז מותר לו להתגלח לאחר 3 חודשים.

אם במקרה שלך ביום השלושים הנספר לאחר הקבורה (אצלך יום המיתה ויום הקבורה זה אותו יום)אפילו בבוקר תהיינה גערה, אתה תוכל מיד להתגלח.

משתתף בצערך! המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד!

חיים בריסק