גיור

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 04/08/14 00:42 ח באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני כיום בת 21 לא נולדתי בארץ ואיני יהודיה

עליתי לארץ עם משפחתי בגיל 4 ומאז ומתמיד האמנתי באלוקים של העם היהודי למרות שאיני יהודיה אני שמרתי עם מצוות חלב ובשר, תפילות, מנהגים, חגים וכו

כמו כן כל הסביבה הקרובה שלי הן חברות ישראליות יהודיות ויש לי גם חברה שהיא דתייה שהחברות איתה קירבה אותי עוד יותר לדת.

כיום אף אחד לא יודע כי אני לא יהודיה ואני גם לא רוצה שידעו זאת כי אני מפחדת שיחסם ישתנה אליי.

אני מאוד רוצה לעבור את תהליך הגיור הן מבחינה שאני מרגישה מאוד קרובה לאלוקים מבחינת האמונה וגם אף על פי שלא נולדתי יהודיה אני מרגישה כך רציתי לדעת כמה זמן אורך בגיור והאם אני צריכה ללמוד מחדש את המצוות שחלקן אני יודעת כבר כי למדתי בבית הספר והייתי בשיעורי תורה והאם יש אפשרות שזה יעשה באופן חשאי תודה רבה :)

תשובה

שלום לך.
תהליך הגיור אורך כשנה. הוא נעשה באופן דיסקרטי, אם כי לא ניתן להגדירו "חשאי". כשתתחתני, עובדת היותך גיורת תתגלה לבן הזוג שלך (אגב- לא תוכלי להנשא לכהן)
פני למכון ללימודי היהדות שע"י משרד ראש הממשלה, או למכון "עמי" (חפשי באינטרנט), יטילו עליך ללמוד במסגרת קבוצתית או אישית במשך כשנה, במהלכה תפגשי עם דייני בית הדין לגיור שבסמיכות למקום מגורייך שלש פעמים, בפעם השלישית תקבלי אישור גיור, או שידחו אותך בעוד כמה חודשים.
בהצלחה!