גיור

חדשות כיפה הרב שלמה שושן 21/05/14 19:21 כא באייר התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב שלמה שושן,

חברתי גרה בעיר סן פטרסבורג שברוסיה ,סבתה מצד אמה נקראת לאה

לצערנו הרב באותה עת ,יהודים רבים נהגו להסתיר את יהדותם ועם כל מאמציה וחיפושיה אחרי המסמכים הללו (כ3 שנים) ,היא לא מצאה את שחיפשה ואינה מוגדרת כיהודיה כיום.

במהלך החודש הבא היא מגיעה לפה בתור "תיירת" ומטרתנו לערוך לה גיור כנדרש על מנת שתוכל לחיות פה בתור אזרחית ובעתיד אף מטרתי להינשא לה , ברצוני לדעת איך ניתן לעבור את התהליך שמבחינתי הוא חובה בצורה שנוכל להתחתן בעתיד ללא שאשרת תיירותה תיגמר והיא תאלץ לשוב שוב לרוסיה.

אני די אובד עצות בעיניין ואני מאוד מקווה לכל עזרה שהיא מכל מי שיודע ,

התאריך שהיא מגיעה לארץ הוא 10.7.14 והיא תישאר פה כ-20 ימים

תודה רבה

רגב.

תשובה

שלום וברכה,

א. כדאי לפנות לארגון "שורשים" אולי הם יצליחו לסייע בהוכחת יהדותה- אם עדיין לא פניתם אליהם.
ב. משאלתך משתמע שהיא לא זכאית לחוק השבות, ואם אכן כך, התהליך של הגיור הוא שונה והוא מחייב פתיחת תיק ופנייה לוועדת חריגים- תבדוק את הנוהל באתר של מוקד הגיור באינטרנט.
ג. בכל מקרה, אם יתברר שהיא זקוקה לגיור, היא תצטרך לקבל אישור להיכנס למסלול לימודי יהדות לקראת גיור- כ10 חודשים, וגם אתה תצטרך להשתתף בחלק מהלימודים- וממה ששמעתי עד היום- זה רווח נטו ובסוף אחרי כל המאמצים, תשמח שהתקשרת לשורשיך ולמסורת אבותיך.

בהצלחה!