גיור ונישואין

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 09/10/11 10:42 יא בתשרי התשעב

שאלה

כבוד הרב,בתי יהודיה,הכירה בחור נוצרי שאביו כנראה יהודי ואמו נוצריה.הוא מעוניין להתגייר.כעת הם בארה"ב ומעונינים לבא לארץ בשנה הקרובה לצמיתות.

בתי מעוניינת בחתונה אורתודוקסית .

1.האם לחתונה אורתודוקסית הוא חייב להשלים את הגיור?

2.האם עדיף שיתגייר בארה"ב או בארץ.האם יש אפשרות להפנות אותנו לרב מגייר בחו"ל?

3.לשם זירוז עלייתם ארצה,האם עדיף שיעשה שם גיור רפורמי ויתחתנו שם ויעלו וירשמו כיהודים נשואים ואח"כ יתגייר כאן ויעשו נישואין אורתודוקסים

נא הדרכתך

גמר חתימה טובה

תשובה

בס"ד

שלום שלמה
ראשית גם גיור וגם חתונה הם דברים מאד רציניים בשביל לדבר עליהם במספר שורות. שניהם הם מעשים חיצוניים אבל בנויים על תהליכים פנימיים עמוקים. שנית גיור לא תלוי בנו או בבתך הוא תלוי אך ורק בבחור שביתך מעונינת להתחתן איתו האם הוא רוצה להתגייר? אם תשובתו היא חיובית יש אפשרות שיוכל להתחתן איתה אם לא הרי של תהיה זו חתונה כדת משה וישראל. תהליך הגיור הוא עמוק ועל מנת להביע איזו דעה על אפשרות הגיור של הבחור יש צורך להכיר אותו. לגבי פרטים טכנייים וחוקיים כדאי לפנות למנהל הגיור במשרד ראש הממשלה. גמר חתימה טובה ושנה טובה