גיור וטבילה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 01/05/13 17:57 כא באייר התשעג

שאלה

שלום שמי אינס עברתי תהליך גיור. מאוד שמחה למדתי הרבה דברים שלא ידעתי. אני הולכת בקרוב למקווה ורציתי לדעת עם

אני יכולה לעשות טבילה עם בניית ציפורניים תודה.

תשובה

בס״ד

שלום וברכה

יש כאלו שאומרים שמותר ובלבד שלא לטבול בזמן שכבר נוצר הפרש בין שכבת הציפורן הבנויה על הציפורן הישנה, לבשר האצבע בגין גידול הציפורן הטבעית. כי אז הדבר נחשב למיעוטו המקפיד והוא חוצץ.
אולם הבעיה היא בגלל ציפורניים גדולות מעבר לבשר, כי הנשים נהגו לגזוז ציפורניים לפני הטבילה, וזהו מנהג טוב, ואין להקל ראש בשמירת מנהגים כאלה.

נראה לי שבמיוחד בטבילת גיור ראוי להחמיר

כל טוב

הרב אביע״ד סנדרס