גיורת

חדשות כיפה הרב שלמה שושן 22/05/14 01:30 כב באייר התשעד

שאלה

מישהי שנולדה לאם נוצריה בחול נלקחה לאימוץ על ידי יהודים כשהייתה תינוקת מהרגע שעלתה לארץ כשהייתה תינוקת נלקחה לרב אליזרע באשדוד שבאותה תקופה לטענתה עשה לכל הילדים גיור והוא גייר אותה היא נטבלה במקווה והיא אומרת שיש מסמכים מהרב שהיא יהודיה וגם מסמכים מהרבנות הראשית ואמרו לה שהיא יהודיה וגם היא מאמינה ובטוחה שהיא יהודיה ואף רוצה בכך, אך היא לא גדלה בבית ששומר שבת , היא לא גדלה בבית דתי אלא היא גדלה בבית יהודי מסורתי שלא מקפיד על שבת וכד'.

האם היא נחשבת יהודייה?

אני בעבר לקחתי על עצמי לא להיות עם גויה האם מותר לי להיות איתה כרגע מבחינת ההלכה והאם נוכל להתחתן כדין?

תשובה

שלום רב,
גיור קטינים הוא על דעת אי"ד שמניחים שטוב לקטן להצטרף לעם ישראל וטוב לו שיהיה כמו הוריו. ולכן אם כשיהיה גדול יגלה בדעתו שאינו רוצה להיות יהודי- יתכן שגרותו תתבטל - זה תלוי במצבים שונים ובדעות שונות בהלכה. במקרה שלך יש ספק האם העובדה שהיא גדלה בבית שאינו שומר מצוות מהווה מחאה או שלא כיוון שזה נעשה מחוסר מודעות. כדי לצאת מכל הספיקות אני ממליץ לפנות לבית-הדין לגיור בבדיקה יותר מעמיקה, ויתכן שתצטרך טבילה לחומרא.

בברכה