גיוס עובדים גם לשבת

חדשות כיפה הרב אייל קרים 28/04/02 10:45 טז באייר התשסב

שאלה

אני ראש צוות תמיכה בלקוחות בחברה טכנולוגית. פניות ע"י הלקוחות מגיעות 24 שעות בכל ימות השבוע. בהגדרת התפקיד שלי, כמובן, איני זמין בשבתות וי"ט, אך עובדיי כן (תפקידם נקבע לפני שקיבלתי את התפקיד). עכשיו עלי לגייס עובד חדש ולהגדיר לו את התפקיד.

1. מה עלי לעשות? האם לאפשר לממונה עלי לעשות זאת?

2. האם מותר לי לגייס שומר שבת ולחלק את העבודה בין העובדים כך שבפרוש אומר לעובד ותיק שיהיה זמין בשבת ע"מ שהחדש יהיה חופשי?

תודה

תשובה

שי שלום
עליך לומר לממונה עליך שאינך יכול להורות או לגרום ליהודי לעבוד בשבת, ומה שהוא כממונה יחליט לעשות – בזה אינך צריך להתערב.
בבברכה
אייל קרים