גיוס חוזר לצבא

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 10/07/04 22:29 כא בתמוז התשסד

שאלה

שלום לרב. קיבלתי פטור משירות צבאי בגלל בעיה רפואית ובכל זאת רציתי לשרת בצבא ואז התגייסתי לצבא על תקן של מתנדב ( שירות של מתנדבים). השתחררתי לאחר חצי שנה כי כבר לא יכלתי להמשיך, הרגשתי בזבוז זמן בצבא ומרגע שהשתחררתי לא השלמתי עם ההחלטה וכל הזמן היו לי נקיפות מצפון ואני חושב מה אנשים יגידו יהיובעיות בעתיד בגלל הצבא וכדו'...

לכן עכשיו אני רוצה לחזור לשרת ולהשלים את השירות לשירות צבאי שלם ( ד"א- חיילים מתנדבים משרתים שנתיים בלבד ) וכאן אני נכנס לשאלה. האם בגילי כדאי לחזור לצבא ( חודש הבא אני כבר בן 22 והשעון הביולוגי הולך ומתקדם ) או להשלים עם המצב ולהמשיך הלאה ומה שיהיה יהיה יש לציין שאני מפסיד הטבות ומענקים של המדינה כמו הזכות למשכנתא שהיא חיונית כמעט לכל זוג שמתחתן אבל זה לא העיקר מבחינתי. מה שחשוב לי באמת זה הרצון לשרת את המדינה ולסיים את השירות בכבוד ועם טעם טוב. לכן אני בדילמא קשה מאוד וני מבקש את עצתך מה לעשות בנדון

אני מודה לך מראש ומצטער על אורך השאלה

אבי.

תשובה

לאבי שלום רב:
א. כדאי לבדוק אפשרות של שירות לאומי במקום שירות צבאי בהתנדבות,
ב. אם בזמן הזה אתה לומד תורה, דע לך שבכך תרומתך למדינתנו, במיוחד בתקופה קשה זו, היא גדולה מאוד ואין בכלל מקום ללבטים ולייסורי מצפון, אך אם אינך לומד תורה, חשוב מאוד שתמצא דרך לתרום את תרומתך לכלל, פירוש. למדינה, ולכן הכל תלוי בשאלה מה האלטרנטיבה !
בברכת התורה: מיכאל ברום.