גידול שיער לבנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/12/01 04:02 א בטבת התשסב

שאלה

מה רע בלגדל שיער ארוך לבנים?

ומהו הסיבה שיש מקומות ואנשים שיוצאים נגד זה מאוד חזק?

תשובה

בס"ד

ליוסף, לשמואל, לשמשון היה שער ארוך, אבל גידול שער הוא לא רק פעולה גופנית, יש לה משמעות נפשית כמו שיש לה בימינו.

מי שחושב שגידול שער הוא סתם אופנה - פשוט מתייחס למציאות בשיטחיות.
לגידול שער יש עומק. שער זו חיות. לחיות יש הרבה שער וגם לאדם יש שער במקום שיש חיים. ככל שאדם מאבד את כוחות החיים שלו, יותר ויותר נושר שערו. והמת ב"מ אין לו שער כלל.
לאשה - יותר שער מגבר כי תפקידה להביא חיים לעולם. אבל כדי ליצור איזון - בגופה יש פחות שער.
מסקנה: - הרבה שער - הרבה חיים. יותר מידי חיות עלולה להביאת את האדם לחייתיות. הסתכל סביבך וראה האם לא זה מה שמשדרים רוב האנשים המגדלים שער? טבעיות, שיחרור ממגבלות, עוצמה, וכו'.

כל הדברים האלה טובים אם יש לך מספיק מוסר כמו לנזיר בכדי לנווט את החיוניות הזאת. עוצמה כזאת בלי בלמים מתאימים דומה למשאית עם בלמים של קרוקנט.

מסקנה - אם אתה מאוד רוצה לגדל שער - קבל על עצמך את ההנהגות של נזיר (לא מציע להיות נזיר ממש כי זה קשה). זה לא כל כך פשוט.
אני מציע לך לבדוק את הבלמים לפני שאתה נוסע עמוס בירידה תלולה. בדוק את בלמיך בנסיעה בטוחה.