גידול זקן

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 22/07/03 23:03 כב בתמוז התשסג

שאלה

האם יש מניעה הילכתית או אחרת להמשיך את גידול הזקן לאחר תקופת "השלושים" לאחר פטירת אמי?אולי נכון יותר להוריד את זקן האבלות ולהתחיל לגדל מחדש?

בתודה מראש

ינוש

תשובה

שלום רב:
ראשית כל ברצוני לנחם אותך על פטירת אמך ויהי רצון שתמשיך בדרך הטובה שלמדת מאמא ע"י לימוד משניות ומעשים טובים לעילוי נשמתה.
לגבי עצם השאלה מבחינה הלכתית לא נראה שיש בעיה להמשיך לגדל את הזקן אך אם הדבר מבחינה רגשית מפריע לך קיימת אפשרות שתגלח חלק קטן מהזקן אך אם אתה מתכנן מכאן והלאה לא לגעת בזקן יותר אז עדיף להשאיר את הזקן כמות שהוא
מיכאל ברום