גזענות ביהדות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/12/01 06:50 יז בכסלו התשסב

שאלה

יש לנו את הציווי "מחה תמחה את זכר עמלק מתחת השמים אין עוד" ושאלתי אם ציווי כזה הוא בגדר של גזענות - שליהודים יש פריבלגיה לעשות מעשים כאלה ואותו דבר בקשר לכל המקרים שכתוב לעשות נקמה שזה גם ציווי לא הכי "מוסרי" בלשון המעטה ואיך הרב יסביר ציווים אלו שהם לא בגדר של גזענות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לאסף
שלום וברכה

בודאי שהיה עדיף אם לא היו מלחמות בעולם ולא היה צורך לשפוך דמים לנקום ולמד מישהו לקח. עוד יותר טוב היה אם גם לא היו מחלות ואנתרקס ומלריה וסרטן. ועוד יותר טוב היה אם לא היו קוצים צומחים בשדות בשעה שזורעים בהם ירקות.
בכל המיקרים האלו אם צומחים קוצים - מנכשים אותם. ומי שישאיר אותם פשוט יגווע ברעב. לא יהיה לו לחם.
מי שירחם על האנתרקס או על הבשר החי הסרטני - ימית את החולה וגם הגידול הסרטני ירקב בעפר.

יש אנשים חיים נושמים ונראים יפה שהם יותר גרועים מאנתרקס.
אם אתה לא מבין את דברי - לך לבקר באוושיביץ
מי שירחם עליהם הוא הפושע של האנושות.

לכן יש מצווה להשמיד את עמלק.

היה אחד שריחם עליהם קראו לו שאול המלך. מהרחמים האלה נולד המן האגגי שביקש להשמיד את כל היהודים מנער ועד זקן ביום אחד. למזלנו באה אסתר המלכה והסוף ידוע.

מסקנה למען החיים השמד את האנתרקס.

שמואל אליהו

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן