גזל..

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 09/07/06 20:48 יג בתמוז התשסו

שאלה

שאלה קטנה.. קניתי פלאפון מבת אחת לפני כמה ימים, שילמתי עליו 150 ש"ח ואחרי כמה ימים הוא נתקע אז שלחתי אותו לתיקון. אני מצידי הייתי ממשיכה להשתמש בו אבל חבר של אח שלי ביקש ממני לקנות את הפלא,-הבעיה היא שהוא הציע לי על זה 300 ש"ח. אני רוצה לדעת אם זה שאני מרוויחה על גבו 150 ש"ח <הוא עדיין צעיר...> זה נקרא גזל או שנגיד יש מחיר מסויים שאותו אני יכולה להציע כדי לא לגזול ח"ו...

תודה! :)

תשובה

הכלל הוא עד שישית מהמחיר מותר להרוויח, אומנם המוצרים שאין להם מחיר קבוע כמו פלאפון משומש ניתן להרוויח אף יותר!
הרב בר-אלי