גזל

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 05/01/06 14:37 ה בטבת התשסו

שאלה

שלום!

אני גרה בדירה עם בנות, ויש לי בעיה של לקיחת גזל של מזוןץ החלטתי להפסיק ואני רוצה להחזיר מאותה בת שלקחתי ממנה.חשבתי לשים 100 שקלים במעטפה,השאלה אם זה בסדר כך- בהסתר(כי אני מתביישת במעשי) או שאני חייבת לספר לה?

אשמח אם תענה לי- כיון שזה יושב לי על במצפון ואני מיוסרת כבר הרבה זמן מבלי לדעת מה לעשות.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

קודם כל, ישר כח עצום על התשובה המופלאה הזאת.
לפעמים, דווקא גזל, היא עבירה שקלה בעיינינו ואנו נכשלים בה לעיתים קרובות מדי ותשובה גדולה היא לשוב עליה.

אם אותה הבת שלקחת ממנה לא יודעת שלקחת ממנה- אין חובה לספר לה. למרות, שאולי מבחינת עבודת ה' שלך ועבודה על מידותיך יהיה בווידוי ערך ועניין גדול.
ולמרות הקושי הגדול שבכך, זה ינקה ויטהר את מצפונך.
אם היא תתבייש,אם תספרי לה- אין לספר לה כלל.
אם אפשר להחזיר לה- ללא שתדע (טוב יהיה אם תקני מה שלקחת) עדיף.
אם לא החזירי לה בשווי הגזילה.

תשובה מבוססת על וידוי (לפחות לקב"ה ואדם לעצמו) על עשיית החטא, חרטה עליו וקבלה לעתיד- קבלי על עצמך בעזרת ה' שלא להכשל שוב בעוון גזל
ויהי רצון שבכח תשובתך, הזדונות יהפכו לזכויות ממש...

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת
or.tzfat@gmail.com