גזל

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 12/11/13 17:05 ט בכסלו התשעד

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

ברצוני לשאול מספר שאלות.

1. הבאתי לחברה מוצר ששוויו 25 ש"ח אך קניתי אותו במבצע ב-15 ש"ח. האם כשהיא מחזירה לי כסף עבור המוצר (כאשר בזמן החזרת הכסף אין עליו מבצע) היא צריכה להחזיר לי 25 או 15 ש"ח?

2. האם כאשר אני קונה דיסק מקורי,מותר לי לצרוב אותו לעצמי/ להעבירו למחשב שלי/ להעבירו לmp3 שלי?

3. בנוגע למעשרות- האם אני צריכה לעשר מסכום כסף קטן שאבא שלי מביא לי לפעמים (100 ש"ח)?

4. האם אני יכולה להחשיב ככספי מעשר כסף שאני מביאה/ שווי כסף של קניות שאני עושה למשפחתי (הם זקוקים לכסף הזה)?

תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה

לשואלת: שלום,
1. אין כאן איסור ריבית או הונאה ולכן אפשר לקבל את הסכום של 25 ש"ח אבל נראה שעדיף שלא לבקש זאת.
2. מותר לצרוב לעצמו.
3. אין חיוב של מעשר על מתנה.
4. מותר .
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה