שאל את הרב

גזל

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 25/11/11 03:33 כח בחשון התשעב

שאלה

שלום וברכה.

שמי אבי ואני בן 23.

יש לי שאלה שהיא נוגעת לעברי.

אני דתי מבית (זה חשוב לציין).

כשהייתי בכיתה ב-ג אני נהגתי לקחת עפרונות מתלמידים שיושבים לידי בכיתה ולהכניסם לכיס/לקלמר, לשבור לתלמידים סרגלים, הייתי נופל לשלולית של מים והמורה הייתה שואלת אותי מה קרה הייתי מאשים תלמיד אחר (בקיצור: הייתי ילד שובב מאוד ועושה הרבה בלאגן).

הייתי ילד שובב לא בגלל שחינכו אותי לא נכון או שהיה מחסור בבית אלא בגלל שלצערי היה לי אופי כזה (אני זוכר שהפסקתי את מעשיי בכיתה ד' ה' שקצת התבגרתי יותר).

אני בן 23 היום לומד באוני' בר אילן עברתי צבא, ואני פישפשתי במעשיי וכבר חצי שנה אני חושב איך אני "אסדר" את הבלאגן שעשיתי בילדותי.

אני רוצה לכפר על מעשיי ואני הצעתי שאני אתרום 50 או 100 שקל או כל סכום אחר לבי"כ לכל ה"גזל" ומעשי הקונדס שגרמתי לתלמידים אחרים.

אני חיפשתי כמה פעמים בפייסבוק את התלמיד שאותו האשמתי שדחף אותי לשלולית ולצערי לא מצאתי (כלומר עשיתי מאמץ מסוים).

לכן חשבתי על כפרה בכסף לבי"כ ואם אני אפגוש אותו/אותם יום אחד אז אבקש ממנו/מהם בלי נדר סליחה ומחילה על מה שעוללתי.

רציתי לדעת מה דעתך כבוד הרב?

כי אני לא רוצה שהחטא הזה ירבוץ עליי ויהיה בי עוון שלא חופר.

תודה רבה כבודו ושבת שלום.

תשובה

בסד
שלום רב
אכן נהגו לתת כסף לצורכי רבים ובכך להחזיר את הגזילה ,כי יש סיכוי מסוים שהניגזל יהנה מתרומה זו ובכך יתקיים "והשיב את הגזילה אשר גזל."
בברכה

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות