גזל שינה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/08/09 08:28 ו באלול התשסט

שאלה

כבוד הרב שאלה הילכתית קצרה יש לי בעיה אני ישן מאוד חזק אני יכול לישון אפילו 16 שעות ביום במקרה הרע בכל מקרה בשביל לקום לתפילה בבוקר(וכרגע גם סליחות) אני זקוק לכמה שעונים מעוררים אבל הבעיה היא שזה מפריע לשאר בני הבית לישון בשלווה בבוקר כי אני קם מוקדם ב6 בערך.

1)האם זהו גזל שינה

2)האם להמשיך להשתמש בשעונים או לוותר עליהם מחשש גזל שינה

תודה רבה וחודש טוב

תשובה

שאלתך חשובה ונכונה
אין אנו יכולים לקום לתפילה על חשבון האחר
(אני מבין שאביך/אחיך האחרים אינם קמים לבית הכנסת באותה שעה ולכן
תשים בכל פעם שעון מעורר אחד קצר באופן שלא יטריד את שאר בני הבית. אם הם התעוררו ממנו - זה סביר כי כך דרכם של אנשים הגרים ביחד שכל אחד מכין לעצמו שעון מעורר אחד קצר אותו הוא מכבה אחרי צילצול או שנים.
תנסה לשים אותו רחוק ממטתך.
לפני לכתך לישון, בקריאת שמע שעל המיטה, לאחר שהכנת הכל ליום המחרת, תתפלל שתקום למחרת בשעה .. (השעה בה אתה רוצה לקום) ותשנן לעצמך שאתה בודאי קם.

בכל מקרה ובכל זמן שתקום לך תמיד תמיד להתפלל בבית הכנסת, אם 'הרווחת' עלינו לשבח זה מצוין ואם לא אז תתפלל בבית הכנסת מוקדם ככל שאתה יכול.

שנה טובה שנת קיבול תפילות
דוד לוי