גזל מהעבר

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 15/09/11 11:38 טז באלול התשעא

שאלה

שלום,

אני בחורה חוזרת בתשובה, ולפני החזרה בתשובה בהיותי בערך בת 14

זכור לי על 2 מקרי גזל שביצעתי.

אין ביכולתי להשיב את הגזל לבעליו משום שאיננו. מה עליי לעשות?

האם לבקש סליחה על הגזל מהווה כפרה עליו?

האם להשיב סכום כספי הקרוב לשווי הגזל?

העניין מטריד אותי מאוד ואני אשמח לקבל מענה שידריך אותי כיצד לפעול..

שבת שלום

תשובה

מי שגזל ואינו יודע ממי, או שאינו יכול להשיב את הגזילה, (אם כי מצוה להתאמץ, גם אטם זה כרוך בטירחה ואי נעימות) הפתרון שלו הוא להשיב את הגזילה (או סכום הגזילה, בערך של היום, בערך)למשהו ציבורי.
יש בכך הגיון כפול:
1. הגזלן לא ייהנה יותר מהגזל שבידיו.
2. אם מדובר בתועלת ציבורית, יש לקוות שהקב"ה יגלגל את הדברים כך שהנגזל ייהנה מהדבר.