גזל דחוף!!!

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 04/10/06 19:58 יב בתשרי התשסז

שאלה

שלום רב, לפני 8 שנים שהיה לי חונך מה שנקרא "פרח" הוא הביא לי ספר לאילוף כלבים, עכשיו הבעיה היא שהספר עדיין אצלי... ואני לא זוכר אם הוא השאיל את זה מהסיפריה של המכללה, הוא שהוא הביא לי את זה במתנה,או שזה היה שלו והוא השאיל לי את זה ופשוט שכח את זה אצלי... ואני גם לא יודע את המספר טלפון שלו... אז מה לעשות במצב כזה? כיצד עלי לנהוג?

2.הייתה תקופה שמישהו קרוב אליי של 1-3 שנים שהוא השקה את הגינה בחיבור לצינור שמוביל לקומה שלישית (ששם לא היו דיירים אז, דירה של עמידר) זה גזל? עכשיו הוא משקה מצינור בביתו, כי הוא מבין שזה לא היה מוסרי... איך אפשר לכפר על זה? האם עם השימוש הנכון שלו עכשיו הוא יכפר על זה, עד שיהיה מצב שעם הכסף שעכשיו הוא משלם על המים (כסף שמשלמים לעייריה ,ואני אומר בביטחון שגם העירייה אצלנו בעיר גזלנים לא קטנים) הוא יכסה את מה שהוא לקח? מה לעשות?

מקווה שתענו לי במהירות כי זה חשוב לי... בתודה מראש שי .א.

תשובה

1) ראשית עליך לברר במכללה האם הספר שייך להם. אם לא, אז סביר להניח שהחניך שלך כבר התייאש, מותר לך להשתמש בתנאי שתכתוב על פתק את שם הספר ואת השווי שהוא עולה, ואם הוא בעתיד יבקש ממך תתן לו את אותו הסכום.
2) עליו להעריך מהו החיוב השנתי בעבור צריכת מים להשקיית הגינה ולהעביר את הסכום הנ"ל לחברת עמידר.
הרב בר-אלי